Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten

Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten - Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Provinciale bijeenkomst 8 september 2012: lees nu het verslag!

Op zaterdag 8 september organiseerde de Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen een bijeenkomst voor bewonersgroepen en vertegenwoordigers van lokale en provinciale besturen. Twee gastsprekers brachten de deelnemers één en ander bij over de werking van de Zeeuwse Vereniging voor Kleine Kernen, het werken met dorps- en wijkbudgetten en het onderhandelen met een lokaal bestuur. Verder konden we kennismaken met de doelstellingen van de Vereniging, het memorandum dat werd opgemaakt naar aanleiding van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen op 14 oktober en deze website.

In de rubriek “downloads” vind je het verslag, het memorandum en alle presentaties die die dag aan bod kwamen terug.

Bekijk de gemeenteraadsverkiezingen eens door een sociale bril!

Hoe denk jij als kiezer over sociale thema´s? Bij welke politieke partij sluit jouw mening best aan? Bekijk de gemeenteraadsverkiezingen ook eens door een sociale bril en doe de Sociale Stemtest via www.socialestemtest.be!

Laat de lokale verkiezingen (14.10.2012) gaan over thema’s waar mensen die het moeilijk hebben écht van wakker liggen.

De Sociale Stemtest is onderdeel van het project ‘Ieders stem telt’. Een initiatief van Samenlevingsopbouw en vele welzijnspartners in Vlaanderen en Brussel – www.iedersstemtelt.be

“Buurten op den Buiten”: nieuwe projectoproep Koning Boudewijnstichting

“Buiten Gewone Buurt” ken je waarschijnlijk al… De Koning Boudewijnstichting lanceert nu een gelijkaardige projectoproep, maar met “Buurten op den Buiten” richt ze zich specifiek tot inwoners van landelijke gemeenten.

Heb je een leuk idee om te werken aan de leefbaarheid van jouw buurt, wijk of dorp? Neem dan snel een kijkje op de website van “Buurten op den Buiten”. Een goed projectidee kan je tot 5.000 euro financiële steun opleveren.

Doen!

 

Contact