Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten

Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten - Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Welzijnszorg vraagt met haar jaarlijkse campagne aandacht voor armoede op het platteland. Ook jouw organisatie kan een steentje bijdragen!

Ook buiten de steden leven mensen in armoede. Zij worden vaak wat vergeten door het beleid, terwijl ook hun situatie verre van makkelijk is. Ze moeten immers vechten tegen specifieke drempels.

Heeft jouw organisatie een specifieke werking of een eigen project om (een aspect van) armoede op het platteland aan te pakken? En kan deze werking in 2013 een extra (financieel) steuntje gebruiken?

Wil je de ervaring van jouw organisatie ter beschikking stellen van Welzijnszorg,

  • door mee te denken over de inhoud van de campagne
  • door samen de politieke eisen van Welzijnszorg aan te kaarten
  • door met hen campagne te voeren?

Welzijnszorg biedt de kans aan 2 à 3 projecten in de regio om hierin mee te stappen, in de campagnecommunicatie opgenomen te worden én gemiddeld 4.000 euro als steun te ontvangen.

Meer informatie over deze projectoproep vind je hier.

 

“Moet wonen op het platteland ontmoedigd worden?”

In het Vlaams Parlement werd er deze week gedebatteerd over ‘afgelegen wonen’: moeten mensen die ervoor kiezen om op het platteland te wonen in de toekomst meer betalen voor bouwgronden, nutsvoorzieningen en postbedeling?

Maandag deed Vlaams Minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters in De Morgen een uitspraak die veel stof deed (en doet) opwaaien:

Hij zei dat ‘wie in de toekomst nog afgelegen zal willen wonen, rekening moet houden met een duurdere bouwgrond en meer zal moeten betalen voor openbare nutsvoorzieningen en de postbedeling’.

Wat denk jij? Laat je mening weten aan Hautekiet op Radio 1 en volg de discussie!

Meer info op www.radio1.be

 

Memorandum Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen: een nuttig instrument vóór en ná de verkiezingen!

Zondag 14 oktober is het zover, dan kiezen we met z’n allen wie de komende zes jaar in onze gemeenten en provincies het bewind zal voeren. Tijdens de provinciale bijeenkomst op zaterdag 8 september werd het memorandum voorgesteld dat tijdens de zomermaanden door de Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen werd opgemaakt. In de aanloop naar de verkiezingen was en is dit een heel nuttig instrument om de politici duidelijk te maken wat wij van hen verwachten voor onze plattelandsgemeenten. Vergeet echter niet om ook na de verkiezingen van dit document gebruik te maken. Geef de verkozenen stof voor het opmaken van de nieuwe bestuursakkoorden!

Het memorandum vind je hier terug.

Contact