Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten

Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten - Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen wil voldoende bussen op platteland.

EEKLO – Volgens de vzw Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen, gevestigd in de Moeie in Eeklo, moet basismobiliteit op het platteland gegarandeerd blijven.

Daarbij moet de burger uiteraard betrokken worden. Dorpsbelangen huivert bij de plannen van De Lijn om het openbaar vervoer in landelijke gebieden te herbekijken.

‘Basismobiliteit moet gegarandeerd blijven ook in landelijke gebieden’, zegt Ellen Van Basselaere van Dorpsbelangen.

‘De manier waarop dit wordt georganiseerd is bespreekbaar. We willen de plattelandsbewoners, zowel ouderen, gezinnen als jongeren, betrekken in dit debat, en we willen als koepel ook mee rond de tafel zitten om na te denken over mogelijke oplossingen.’

Het artikel vindt u hier.

De Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw reageert in verband met het busvervoer op het platteland: bewoners moeten hierbij betrokken worden.

imagesIXBR23ACVoor de Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw moet basismobiliteit op het platteland gegarandeerd blijven. De manier waarop dit wordt georganiseerd is bespreekbaar. Daarbij moet de burger uiteraard betrokken worden.

 

Topman van De Lijn, Roger Kesteloot, wil het aanbod in landelijke gebieden herbekijken. De vervoersmaatschappij wil juist daar besparen zodat meer kan geïnvesteerd worden in de steden. De Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw begrijpt dat zo efficiënt en duurzaam mogelijk moet worden omgegaan met middelen maar maakt zich zorgen over de mobiliteit op het platteland.

Basismobiliteit moet gegarandeerd blijven ook in landelijke gebieden. De manier waarop dit wordt georganiseerd is bespreekbaar. O-V Dorpsbelangen wil daarbij dat plattelandsbewoners, zowel ouderen, gezinnen als jongeren, betrokken worden in dit debat. Wie beter dan zijzelf kunnen hierover meedenken. O-V Dorpsbelangen wil, als koepel, ook mee rond de tafel zitten om na te denken over mogelijke oplossingen.

 

Het memorandum 2014 van De Lijn is hier te lezen.

De Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen wenst iedereen een gelukkig 2014!

 Afbeelding1

 

De Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw wil iedereen een gelukkig 2014 wensen! Wij wensen elke bewonersgroep, elk gemeentebestuur en elke organisatie een goed en succesvol jaar toe! O-V Dorpsbelangen kijkt uit naar een jaar waarin de werking nog verder zal worden uitgebreid. Alvast bedankt aan de mensen die mee hebben gewerkt aan een geslaagd 2013!

 

Contact