Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten

Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten - Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Het Vlaams regeerakkoord 2014-2019

Zo heet het Vlaams regeerakkoord dat op woensdag 23 juli 2014 door de Vlaamse onderhandelaars werd voorgesteld. Daarin worden belangrijke beleidsbeslissingen vastgelegd voor de komende legislatuur.

 

U kan het volledige regeerakkoord hier bekijken. Bestellen per post kan gratis via deze link. TIP! Landbouw, Visserij en Platteland vindt u vanaf p.66!

Wij voeren een effectief dorpenbeleid. Het Vlaamse platteland is zeer divers, van open vlaktes tot sterk bebouwde gebieden nabij steden. Vlaanderen wil de leefbaarheid van dit platteland versterken. Naast stedelijk beleid hoort een kwaliteitsvol en volwaardig plattelandsbeleid, gericht op het behoud en de versterking van zijn eigenheid van dorpen, verder ontwikkeld te worden.

Uit het Vlaams Regeerakkoord 2014-2019 over het platteland.

 

Alle reacties op dit akkoord vindt u hier.

Project indienen voor Buurten op den Buiten nog tot 17 september!

Buurten op den buiten Buurtbewoners die zich verenigd hebben in een formele  vereniging of een informele groep; lokale organisaties of verenigingen of lokale besturen die samen met bewoners een dynamiek op gang willen brengen en in samenspraak met bewoners concrete dingen realiseren, kunnen een project indienen bij de Koning Boudewijnstichting. Buurten op den Buiten biedt tot 5000 euro financiële steun! Uw project indienen kan nog tot 17 september!

Meer info hier!

 

Het nieuwe uitvoeringsplan voor het Oost-Vlaams platteland is er!

Het Uitvoeringsplan voor het Oost-Vlaamse Platteland kreeg voor de periode 2014 – 2020 een vernieuwde en geactualiseerde vorm tegenover de periode 2007 – 2014. Binnen dit plan werd een nieuwe situatieschets opgesteld als een thematische handleiding met inhoudelijke prioriteiten en uitdagingen. De situatieschets wordt ingedeeld in zes thema’s: ondernemen, armoede en welzijn, mobiliteit, erfgoed en toerisme, klimaatneutraal Oost-Vlaanderen en open ruimte

Aan de hand van deze situatieschets werden de uitvoeringsprogramma’s uitgewerkt voor ‘de versterking van de omgevingskwaliteit en de vitaliteit op het platteland’ (OKW of Omgevingskwaliteit), Platteland Plus en ‘Plattelandsontwikkeling door samenwerking met de stedelijke omgeving’ (2015).

Meer info? Klik hier.

Merelbeke wint “Een thuis voor een beeld”!

Waar het kunstwerk Lauwer-Rouw-Krans – een fantastisch cadeau van de Provincie Oost-Vlaanderen en Radio 2 – van kunstenaars Niko Van Stichel en Lut Van De Bos uit Sint-Gillis-Waas terecht zal komen maakte Radio 2 op 26 juni bekend: het is Merelbeke geworden !

De Thuis Voor Een Beeld-jury bezocht een aantal Oost-Vlaamse steden en gemeenten die zich hadden ingeschreven voor de twintigste editie van de wedstrijd. De jury vond dat er twee projecten uitsprongen: het kerkplein aan de wijk Flora in Merelbeke met haar WOII-verleden, en het Herinneringsbos aan het crematorium in Sint-Niklaas.

Klik hier voor meer info.

Contact