Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten

Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten - Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Projectoproep LEADER

Speel je met een vernieuwend projectidee voor een meer leefbaar platteland
Aarzel niet en dien een projectidee in!

 

Elk LEADER-gebied schuift telkens drie thema’s naar voor waarop het de komende zes jaar op wil inzetten. De thema’s omvatten een aantal doelstellingen en acties waarbinnen een projectidee kan worden uitgewerkt.

LEADER Meetjesland:
Startende en jonge rurale ondernemers
Leefbare dorpen
Profileren en promoten van de streekidentiteit

LEADER Vlaamse Ardennen:
Landbouw- en natuureducatie
Leefbare dorpen
Profileren en promoten van de streekidentiteit

LEADER Grensregio Waasland:
Lokale voedselstrategieën en streekproducten
Leefbare dorpen
Profileren en promoten van de streekidentiteit

 

Dien voor 24 juni 2015 een aanvraagformulier in!
Meer info en voorbeeldprojecten vind je op de website www.plattelandsloket.be

plattelandsloket_ticket_rgb-e1430303710860

Onze vereniging heeft er twee nieuwe krachten bij!

Vanaf 18 mei 2015 volgen Agnes Voet en Yasmine Buyck samen Sara Verstraete op als educatief medewerker bij de Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw.

Yasmine werkte voordien als educatief medewerker bij de landelijke jeugdwerkorganisatie Graffiti vzw in Gent. Daar ging ze dagelijks aan de slag als verantwoordelijke voor de vrijwilligerswerking. Daarnaast stond ze ook in voor het buurt- en maatwerk.
Als kaderlid in de plaatselijke jeugdbeweging draagt Yasmine het Meetjesland in ’t hart. Verder houdt ze zich in haar vrije tijd graag creatief bezig, gezien Yasmine een beeldende opleiding achter de rug heeft. Omdat ze momenteel een opleiding volgt, ging ze op zoek naar een halftijdse job en kwam ze terecht bij de Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw.

yasmine foto  Yasmine       foto agnes bis  Agnes

Agnes woont in West-Vlaanderen (Tielt) en werkt al ruim 15 jaar voor Stad Menen. Daar is ze actief rond Noord-Zuidsamenwerking (ontwikkelingssamenwerking) en multiculturaliteit, en heel recent ook rond erfgoed. Nu neemt ze de handschoen op om daarnaast ook halftijds voor de Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen te komen werken. Deze vereniging wil zijn werking verruimen naar heel Vlaanderen, dus Agnes gaat binnenkort op West-Vlaamse dorpenronde. Wordt boeiend! Agnes houdt van kunst in al zijn vormen en heeft 3 jongvolwassen kinderen.

Yasmine Buyck werkt op maandag en dinsdag van 8u tot 16u30 en op woensdag van 8u tot 14u30. Agnes Voet werkt op dinsdag en vrijdag en om de 2 weken ook op woensdag van 9u tot 17u.

U vindt hen terug in de kantoren van De Meerling, Moeie 16A te Eeklo (parking AZ Alma) of kan hen bereiken via het telnr. 09/376 71 05 of het mailadres yasmine.buyck@dorpsbelangen.be / agnes.voet@dorpsbelangen.be

Met de steun van het Vlaams Ministerie van Omgeving, Natuur en Landbouw ihkv het geïntegreerd plattelandsbeleid.

VR_geel

Contact