Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten

Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten - Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Een zoektocht naar duurzame initiatieven!

Duurzaamheid, wat verstaan we er onder? Duurzame ontwikkeling sluit aan op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Een duurzaam dorp werkt als dorpsgemeenschap aan duurzame ontwikkeling. We zijn ervan overtuigd dat ook jullie hiermee bezig zijn of hier reeds mee in aanraking kwamen.

one-drop-go-green-2

In steeds meer dorpen werken bewoners samen aan een duurzame leefomgeving. Door krachten te bundelen bereik nu eenmaal meer. Omdat ideeën waardevol zijn om te delen met andere dorpen, gaan we op zoek naar dorpen die hiermee bezig zijn, zodat deze kennis, ervaring en ideeën kunnen delen. Daardoor hoeft niet elk dorp het wiel opnieuw uit te vinden. Dit kan gaan we afval tot energie, welzijn of zorg.

Deden jullie iets waarbij duurzaamheid reeds voorop stond, en waar andere dorpen uit kunnen leren? Of hebben jullie een idee dat nog van start moet gaan dat past binnen duurzame ontwikkeling? Laat het ons dan zeker weten!
Als we deze zaken delen versnellen we het transitieproces naar een duurzame ontwikkeling.
Stuur een mailtje naar yasmine.buyck@dorpsbelangen.be met relevante info over je project/idee/verwezenlijking!

 

Contact