Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten

Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten - Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

En we spreiden verder onze vleugels uit in West-Vlaanderen!

Op dinsdag 22 september ontmoetten we diverse dorpsraden uit Izegem, Tielt en Wingene. Het werd meer dan een aangename kennismaking, bekijk op Facebook maar eens het volledige fotoalbum!

Dat elke groep uniek is en met andere vragen zit, werd maar weer eens bewezen. Toch komen dezelfde thema’s en onderwerpen ook altijd terug. Vandaar het belang van regelmatige uitwisselingen tussen groepen onderling, wat onze vereniging faciliteert. Ook de vraag naar vorming duikt hier en daar op. We staan altijd open voor uw suggesties en zijn zeker bereid om vorming in te richten als meerdere groepen hiernaar vragen.

DSCN4773DSCN4788DSCN4797

Neem de handschoen op en stel u kandidaat voor onze GoeBezig-Prijs!

Zowel bewonersgroepen op het platteland als gemeenten kunnen zich kandidaat stellen. We voorzien 4 prijzen, 2 voor Oost- en 2 voor West-Vlaanderen, telkens voor een gemeente én een bewonersgroep. Dien geen aparte projecten in maar geef een goed overzicht van hoe u aan participatie en meer leefbaarheid op het platteland werkt. Lees de criteria nog eens na op het juiste inschrijfformulier: Deelnameformulier gemeentebesturen GoeBezig-prijs (2015) OF Deelnameformulier groepen GoeBezig-prijs (2015)

GoeBezig prijs blauw

Onze vereniging breidt uit: een avond in Diksmuide…

DSCN4674DSCN4683

De 1e bijeenkomst met West-Vlaamse bewonersgroepen uit voornamelijk de Westhoek op 14 september te Diksmuide smaakte naar meer. Onze uitbreidingsplannen naar West-Vlaanderen zijn geen toekomstmuziek meer maar een realiteit geworden. We verwelkomden maar liefst 13 groepen. Het werd een intensieve uitwisseling en nu weten we beter wat we aan elkaar zullen hebben. Ook het belang van het werk van de participatieambtenaren en van de medewerking van stadsdiensten en stadsbesturen werd goed onderstreept. Meer foto’s op facebook!

Laat Minister Schauvliege de vragen van uw bewonersgroep beantwoorden!

Save the date! Op zaterdag 24 oktober komen we met alle bewonersgroepen uit Oost- en West-Vlaanderen samen vanaf 9u voor een intense uitwisseling. Omstreeks 11u15 komen ook gemeenten en pers erbij, en gaan we over tot de uitreiking van de GoeBezig-prijs door niemand minder dan Minister Schauvliege. Zij beantwoordt vooraf ook al uw vragen rond het Vlaamse plattelandsbeleid en uw bewonersgroep.

Wees erbij in zaal De Kollebloem, Leenstraat 18 in Destelbergen.

Wij willen doorgroeien richting West-Vlaanderen!

Wij willen doorgroeien richting West-Vlaanderen! Alle bewonersgroepen uit het West-Vlaamse platteland zijn welkom op een 1e bijeenkomst vanaf 19u30:

Maandag 14 sept in LDC Ten Patershove Diksmuide, Maria Doolaeghestraat 2, 8600 Diksmuide OF Dinsdag 22 sept in JOC De Schuur vzw, Krekelstraat 167, 8870 Izegem. Be there en laat ook jouw stem horen!

Meer info: agnes.voet@dorpsbelangen.be

 

AV juni 2015 (1)

Contact