Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten

Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten - Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Projectoproep ‘Delhaize Fonds’ voor verenigingen: breng jouw wijk, dorp of stad tot leven!

Het Delhaize Fonds is een partnerschap tussen Delhaize en de Koning Boudewijnstichting dat initiatieven steunt die de sociale cohesie in de lokale gemeenschappen bevorderen. Zo wil het Fonds bijdragen tot het samenleven van buurt-, stad- en dorpsbewoners. Het gaat om projecten die contacten stimuleren tussen mensen van verschillende generaties, diverse culturen en sociaal-economische achtergronden.
Zit jij boordevol ideeën om jouw buurt gezelliger te maken en ben jij bereid om je volledig in te zetten? Heb je dé oplossing zodat buurtbewoners met elkaar in contact komen en momenten samen delen? Lees dan  hier hoe je kunt deelnemen! Haast je wel want je kunt indienen tot 8 juni. (Registreren is noodzakelijk.)

Shutterstock ID : 501741475

Noteer alvast in uw agenda: 3e dialoogdag VLM 28 september te Hasselt

De  Vlaamse Landmaatschappij organiseert een derde en laatste dialoogdag in het VAC in Hasselt op donderdag 28 september. Opnieuw een unieke gelegenheid voor geëngageerde dorpsbewoners, lokale beleidsmensen en organisaties met een hart voor het Vlaamse dorp om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Het definitieve programma wordt later bekendgemaakt.

Wilt u graag even terugblikken op de tweede dialoogdag van 21 februari? Bekijk dan de resultaten van de dialoogsessies en de presentaties op de website van de Vlaamse Landmaatschappij. U kunt ook verder doorklikken naar de 1e dialoogdag van 27 oktober 2016.

Combilogo_VML

Burgercoöperaties, actief rond hernieuwbare energie en/of energiebesparing

Bekijk hier een lijst van coöperaties die actief zijn rond hernieuwbare energie en/of energiebesparing. Bovenaan staan de REScoops vermeld die bottom up vanuit burgerbewegingen gegroeid zijn, daaronder de financieringscoöperaties die opgericht zijn door energiebedrijven om de burgers te laten participeren: http://www.iedereenhernieuwbaar.be/index.php/vind-een-cooperatieve-je-buurt/

Contact