Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten

Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten - Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Provincie West-Vlaanderen en Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen organiseren op 5 mei de 2e ‘Preus up onz dorp!’

Provincie West-Vlaanderen en Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen organiseren de 2e ‘Preus up onz dorp!’ Zaterdag 5 mei in de vroege morgen. Deze keer zijn we te gast bij het West-Vlaamse Bewonersplatform ‘De Blankaartklok’ van Woumen. We gaan fluistervaren en broekwandelen in de Blankaart, en genieten dan samen van een gezellig ontbijt in ‘t Rooneplezier.

Vaar mee met de fluisterboot en beleef een exclusieve excursie door de watergangen en langs de rietkragen. Deze boottocht is een unieke, bijna puur poëtische ervaring. Vooral op ochtenddauwmomenten. Vandaar het vroege startuur!

fluisterboot  VVDBProvincie West-Vl

Even praktisch:

  • We verzamelen om 5u50 aan de parking van het natuurgebied (Iepersteenweg 56, Diksmuide) zodat we om 6u stipt aan de boottocht en de excursie kunnen beginnen.
  • De helft van de groep start met de fluisterboot, de andere helft met de wandeltocht onder begeleiding van een gids. Halverwege wordt er omgewisseld.
  • Duur van dit gebeuren: 2en1/2u. Zorg dus dat je vooraf al iets gegeten hebt!
  • Kleed je goed en zorg voor gepast schoeisel.
  • Rond 8u45 genieten we dan samen van een smakelijk ontbijt in dorpscafé ‘t Rooneplezier..
  • Carpoolen is aangewezen. Dit voor het milieu + samen in de auto is veel plezanter dan alleen! J Laat het weten als je passagiers kunt meenemen of met iemand wilt meerijden!

Deze activiteit wordt gratis aangeboden door Provincie West-Vlaanderen en Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen.  

Vooraf inschrijven is een must. Mail daarvoor naar agnes.voet@dorpsbelangen.be.

Let wel: het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht hier niet te lang mee. Iedereen is welkom, MAAR er wordt voorrang gegeven aan bestuursleden van bewonersgroepen. Gelieve bij inschrijving door te geven tot welke bewonersgroep u hoort en of u daar al dan niet een bestuurslid van bent. Bestuursleden worden eerst ingeschreven, partners en andere geïnteresseerden moeten even wachten maar worden tijdig en persoonlijk verwittigd of ze er al dan niet bij kunnen zijn.

‘Preus up onz dorp!’ werkt via ontspannende activiteiten aan een hechter netwerk tussen (West-)Vlaamse bewonersgroepen in dorpen.

Langs de rechteroever van de IJzer, tussen Oost-Vleteren en Diksmuide ligt het natuurgebied De Blankaart, een planten- en vogelparadijs met een internationale uitstraling. De Blankaart is de ideale setting voor een mooie wandel- of fietstocht, maar het leukst is ongetwijfeld een tochtje met de fluisterboot. Verken met de geruisloze boot alle hoeken van het Blankaartmoeras zonder de dieren op de oevers te verstoren. Dat is pure magie.

De Blankaart ligt in het hart van de overstroombare IJzervallei. Water is hier het sleutelwoord. Bij hevige regen kunnen de IJzer en andere ‘vaarten’ het vele water niet onmiddellijk afvoeren en lopen de omliggende hooi- en weilanden als natuurlijk ‘wachtbekken’ vol. Op die manier blijven de dorpen van wateroverlast gespaard.

Met fluistergroet, ook namens Provincie West-Vlaanderen en de West-Vlaamse Provinciale Stuurgroep van VVDB

 

 

Contact