LUS vzw organiseert inspiratiedagen rond Community Building

LUS vzw – het voormalige  P.L.A.N. vzw – is een kennis- en ervaringscentrum inzake netwerkontwikkeling en gemeenschapsvorming, met als doel het verbinden van mensen. Het verhogen van de kwaliteit van leven van personen met een welzijnsnood staat centraal in de werking.

LUS vzw is ambassadeur Community Building en wordt voor dit initiatief ondersteund door het VAPH.Tijdens de inspiratiedagen wil LUS vzw samen met geïnteresseerden uit de VAPH- of ruimere welzijnssector nadenken over mogelijkheden om tot community building en community care te komen.  

Op elke inspiratiedag nodigt LUS vzw een externe spreker of ervaringsdeskundige uit, die ons vanuit zijn invalshoek een inhoudelijke insteek geeft over Community Building. Na deze insteek, denken we samen na over wat we hieruit kunnen leren en meenemen naar onze eigen praktijken. Community Building hier wordt bekeken vanuit kwetsbare mensen die een plek willen, kunnen en durven innemen in de maatschappij en de samenleving die deze mensen wil, kan en durft te ontvangen. Het gaat dus over meer dan “algemene” gemeenschapsvorming

De inspiratiedagen vinden plaats op 6 mei, 12 juni, 2 oktober en 13 november. Meer informatie vindt u hier. Inschrijven kan tot 25 april 2014.

Meer info of inschrijven: info@lusvzw.be