OPROEP: watergebonden uitdagingen samen aangaan (Water-Land-Schap)

Op 23 oktober lanceerde minister Schauvliege de oproep Water-Land-Schap: een oproep met subsidiemogelijkheden om watergebonden uitdagingen samen aan te pakken. De bedoeling is dat lokale coalities, bestaande uit bijvoorbeeld landbouwers, bedrijven, dorpsbewoners, water- en landschapsbeheerders, initiatieven indienen om waterproblemen zoals droogte, overstromingen, verzilting, en waterkwaliteit efficiënt aan te pakken, rekening houdend met het landschap en haar gebruikers.

Bekijk hier de infokrant. Een voorstel indienen kan tot 1 maart 2018.

wateroverlast

Wilt u meer weten over de oproep Water-Land-Schap? Kom dan langs op één van de vijf provinciale infomomenten in november. De infomomenten gaan telkens door tussen 16 en 20 uur, met een sessie die om 16 uur begint en een sessie die om 18 uur begint. Om praktische redenen vraagt VLM om in te schrijven, via de linken hieronder:

Op de infomomenten zullen experten van de VLM, VMM, departement Omgeving, ILVO, VITO, Vlakwa en Architecture Workroom Brussels aanwezig zijn om u wegwijs te maken. Tijdens de infomomenten wordt een toelichting gegeven over de oproep Water-Land-Schap, en zal er ook een infomarkt zijn waar u onder meer informatie kan krijgen over watergerelateerde problemen in uw buurt en voorbeelden van mogelijke initiatieven.

Op de website van de Vlaamse Landmaatschappij vindt u alvast een infokrant over de oproep, het oproepreglement en de webpagina over Water-Land-Schap met meer informatie over de infomomenten.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.