28/11 INSPIRATIEDAG rond LOKALE BEREIKBAARHEID (De Studio Antwerpen van 9u30-16u30)

Op deze zesde editie van de inspiratiedag gaat het Netwerk Duurzame Mobiliteit aan de slag met het thema ‘Lokale bereikbaarheid’. Als de afstand klein is, dan worden de mogelijkheden voor velen toegankelijk. En dan wordt het makkelijk om je te voet of met de fiets te verplaatsen. Met dit thema onderstrepen we dat werken aan nabijheid echt werken is aan duurzame mobiliteit. Sterke kernen met toegankelijke diensten enerzijds en een breed en toegankelijk vervoersaanbod anderzijds zorgen ervoor dat mensen zich minder, minder ver en dus duurzamer kunnen verplaatsen.

We vertalen lokale bereikbaarheid in het beeld van 6 droomgemeenten: de kindvriendelijke, actieve, toekomstbestendige, ondernemende, delende en sociale gemeente. Op de Inspiratiedag gaan experts samen met u aan de slag met concrete inspirerende voorbeelden om deze droomgemeenten waar te maken. Daar bovenop focussen we in de sessie ‘Slim naar Antwerpen’ op het belang van gerichte communicatie én een aanpak op maat van iedere mogelijke doelgroep bij het nemen van bereikbaarheidsmaatregelen. En in de sessie “Dorpshubs in Vlaanderen” gaan we op zoek naar goeie innovatieve praktijken, diverse manieren van aanpak en wat ze kunnen betekenen voor de toekomst van kleine kernen in Vlaanderen.

Inschrijven is gratis, maar wel verplicht. Ontdek het volledige programma en alle praktische info! Ook VVDB komt daar aan het woord!

banner 28 nov lokale mobiliteit

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.