Preus up onz Dorp

Provincie West-Vlaanderen en Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen organiseren op zaterdag 20 oktober de 3e Preus up onz Dorp! Bestuursleden van bewonersgroepen of participatieambtenaren, schrijf u in (via agnes.voet@dorpsbelangen.be)! 

We wandelen met Tom Vermeersch (Gebiedsgerichte werking Prov. West-Vl.) en Jos Sypré (Schepen van Beernem) alsook enkele leden van bewonersgroep Oostveld Leeft! langs de Trage Wegen in Oostveld, Oedelem en horen er alles over het grote Trage-Wegen-Actieplan dat in Beernem werd opgemaakt. Daarna genieten we bij een verbindende babbel samen van een heerlijk broodje. Start om 9.30 u. aan het Parochiaal Centrum, Tinhoutstraat 91 te Oedelem.

Tom Vermeersch ondersteunde verschillende gemeenten in West-Vlaanderen rond ‘trage verbindingen’ en werkte hier en daar met het gemeentebestuur en lokale verenigingen of bewonersgroepen een algemeen actieplan uit dat daarna ook gerealiseerd wordt. In Beernem werd de participatieve aanpak voor de opmaak van een trage wegenplan een succesverhaal. Reeds voor twee dorpskernen is er een plan dat nu stapsgewijs wordt uitgevoerd.  Kom er alles van naaldje tot draadje over te weten. En geniet er bovendien van de landelijke schoonheid!

Jos Sypré ijverde als gemeenteraadslid reeds voor de herwaardering van Trage Wegen. Toen hij in 2007 schepen voor mobiliteit werd, nam hij de koe bij de horens en zocht medestanders voor de opmaak van een trage wegenplan.  Zo werd samen met collega’s van landbouw en toerisme het eerste tragewegenplan voor Oedelem opgemaakt.  Kort daarna zocht de bewonersgroep Oostveld Leeft ook hulp bij Jos om voor de kern van Oostveld een herwaardering van trage wegen op te starten. U hoort dan ook een aantal reflecties van Oostveld Leeft op deze boeiende wandeling.

DSCN6436

W-VL logo koepel cmyk

 

(foto Reginald Braet)