UITNODIGING vormingsavond met Niek De Roo rond de toekomst van parochiekerken (11/03 te Ettelgem)

Op nogal wat plaatsen in Vlaanderen buigen groepen mensen zich over een zinvolle toekomst voor hun lokale kerk. De vaak prachtige gebouwen dragen allerlei mogelijkheden in zich. Wat kan er best mee gebeuren, hoe kan een kerk zinvol en bezielend blijven, ook in de komende decennia? Expert Niek De Roo tekent een globale schets. Herbestemming, nevenbestemming, toekennen van nieuwe functies (als bibliotheek, ontmoetingsruimte, kantoor, enz.) worden toegelicht. Naast een scala aan mogelijkheden komen ook de uitdagingen aan bod. Na De Roo’s betoog stelt Kerkfabriek Ettelgem kort de plannen voor de Eligiuskerk voor. Deze plannen kregen vorm i.s.m. de Kerkfabriek, bewoners en burgerplatform Werkgroep Kern Ettelgem vzw. In kleinere groepen volgt een nabespreking rond de diverse uitdagingen en plannen in Vlaanderen. We sluiten af met een drankje. Waar en wanneer: maandag 11 maart om 19u30 in de Sint-Eligiuskerk (Dorpsstraat 63, Ettelgem). Organisatie: Kern Ettelgem vzw, Kerkfabriek Ettelgem en Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw. Gratis inkom. Een seintje vooraf van uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld. Mail naar info@dorpsbelangen.be en naar info@ettelgem.be.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags . Bookmark de permalink.