Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten

Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Waar bewonersgroepen uit Vlaams landelijk gebied elkaar ontmoeten - Met de steun van de Vlaamse overheid en de Oost-Vlaamse Provinciale Landbouwkamer

Participatiebeleid in Merelbeke

De gemeente Merelbeke telt 5 deelgemeenten: Schelderode, Bottelare, Munte, Lemberge en Melsen. De samenwerking tussen Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen en het gemeentebestuur van Merelbeke ging van start in juli 2009 met de opdracht om de beproefde methodiek DORP inZICHT uit te voeren in de landelijke kernen van Merelbeke.

Samen met de bewoners van de wijk Flora gingen de deelgemeenten aan de slag met de methodiek, wat in alle gevallen leidde tot een sterk onderzoeksrapport en de oprichting van een bewonersplatform. Deze bewonersplatforms gingen aan de slag met de resultaten van het onderzoek, maar wierpen zich ook op als gesprekspartner voor het gemeentebestuur en andere actoren. Wat zij in de voorbije jaren al hebben gerealiseerd en wat hun ambities zijn voor de toekomst, leest u in deze brochure, net als wat toelichting bij de methodiek, het concept van de bewonersplatforms en het proces dat elk dorp heeft doorlopen.

 

Meer info over DORP inZCIHT? Klik hier.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Contact