De Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw reageert in verband met het busvervoer op het platteland: bewoners moeten hierbij betrokken worden.

imagesIXBR23ACVoor de Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw moet basismobiliteit op het platteland gegarandeerd blijven. De manier waarop dit wordt georganiseerd is bespreekbaar. Daarbij moet de burger uiteraard betrokken worden.

 

Topman van De Lijn, Roger Kesteloot, wil het aanbod in landelijke gebieden herbekijken. De vervoersmaatschappij wil juist daar besparen zodat meer kan geïnvesteerd worden in de steden. De Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw begrijpt dat zo efficiënt en duurzaam mogelijk moet worden omgegaan met middelen maar maakt zich zorgen over de mobiliteit op het platteland.

Basismobiliteit moet gegarandeerd blijven ook in landelijke gebieden. De manier waarop dit wordt georganiseerd is bespreekbaar. O-V Dorpsbelangen wil daarbij dat plattelandsbewoners, zowel ouderen, gezinnen als jongeren, betrokken worden in dit debat. Wie beter dan zijzelf kunnen hierover meedenken. O-V Dorpsbelangen wil, als koepel, ook mee rond de tafel zitten om na te denken over mogelijke oplossingen.

 

Het memorandum 2014 van De Lijn is hier te lezen.