Winnaars GoeBezig-prijzen 2018

Onze Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw reikte voor de 4de keer de GoeBezig-prijzen uit. Daarmee wil de vzw goede praktijken inzake inspraak en participatie op het platteland bij zowel bewonersgroepen als gemeentebesturen in de kijker zetten en belonen.

De 5 winnaars van de GoeBezig-prijs 2018

Welke plattelandsgemeente won / welke bewonersgroepen wonnen deze op zaterdag 10 maart te Herne?

Er waren traditiegetrouw 2 categorieën winnaars: ‘gemeentebesturen’ (met slechts 1 winnaar voor heel Vlaanderen) en ‘bewonersgroepen’ (met dit jaar 4 winnaars, 1 per Vlaamse provincie maar vanuit de provincie Antwerpen kwam geen geldige inzending).

Net als in 2016 werden alle inzendingen (zowel die van bewonersgroepen als van gemeentebesturen) door een vakjury beoordeeld. Deze jury bestond in 2018 uit een expert van de Vlaamse Landmaatschappij (Davy De Dobbeleer), van Landelijke Gilden (Karel Lhermitte) en van de Vereniging Voor Steden en Gemeenten (Nathalie Dumarey).

De kandidaturen van bewonersgroepen werden daarbovenop ook nog beoordeeld door alle aanwezige bewonersgroepen (19 in totaal), die op 10 maart dus samen de publieksjury vormden. De quoteringen van vak- en publieksjury voor de bewonersgroepen wogen even zwaar door.

WINNAARS

De winnende gemeente werd HOOGSTRATEN

De winnende bewonersgroep voor West-Vlaanderen werd Werkgroep Kern Ettelgem

De winnende bewonersgroep voor Oost-Vlaanderen werd Dorpsraad Viane

De winnende bewonersgroep voor Vlaams Brabant werd (H)echt Herne

De winnende bewonersgroep voor Limburg werd Dorpsraad Heusden

PROFICIAT AAN ALLEN en doe zo verder!

Met dank ook aan ALLE deelnemers (8 gemeenten en 6 bewonersgroepen). Ieder die de handschoen opnam, was een waardige kandidaat! Maar de jury koos uit de besten de allerbeste…

Winnaar GoeBezig-prijs gemeenten Hoogstraten bis

Winnaar GoeBezig-prijs bewonersgroepen W-Vl kern Ettelgem

Winnaar GoeBezig-prijs bewonersgroepen O-Vl Dorpsraad Viane Winnaar GoeBezig-prijs bewonersgroepen Vl-Brabant (H)Echt Herne

Winnaar GoeBezig-prijs bewonersgroepen Limburg Dorpsraad Heusden

Stemronde publieksjury

Sfeerfoto