Van onze leden

Alle activiteiten van onze groepen tot en met 3 april zijn afgelast.

Dorpsraad Schendelbeke (Geraardsbergen) organiseert op zondag 22 maart van 13.30 u. tot 16.00 u. een infomoment over de plannen voor het nieuwe buurthuis. Meer info vindt u hier.

Heel wat groepen coördineren, organiseren of werken mee aan de grote lenteschoonmaak of zwerfvuilopruimactie. Dit is zo in Afsnee, Merelbeke-Flora, Oosteeklo, Schendelbeke, Schuiferskapelle, Sinaai, Sint-Jan Wingene, Spalbeek, Viane

Zaterdag 8 februari 2020 organiseert Leefbaar Baarle, in samenwerking met Natuurpunt Gent, opnieuw een Wilgenknotdag in natuurgebied de Keuzemeersen. Zondag 16 februari organiseren zij, samen met het Gents Milieu Front, een Repair Café in Drongen.

Dorpsraad ‘Afrit 12’ Hansbeke hield maandag 20 januari haar officiële startvergadering. Deze dorpsraad is een vervolg op de vereniging ’t Plankier. Meer info vindt u hier.

Dorpsraad Viane toonde tijdens de bewonersvergadering op zondag 19 januari 2020 een filmpje over de renovatiewerken van het ontmoetingscentrum. Je ziet hoe het ontmoetingscentrum, mede dankzij de Dorpskrachtprijs van 2018, al een hele facelift ondergaan heeft. Met de geldprijs werd het sanitair gedeelte vernieuwd. Het geld is dus goed gebruikt en hiermee is, voor zover nodig, ook bewezen dat de Dorpskracht-prijs van de VLM een prima initiatief is! Klik hier voor het filmpje van Luk De Boeck.

Hecht Herne creëerde in het najaar een 5de bijzondere kubus en verbindt daarmee het Dominicanessenklooster met de landelijke omgeving van deze Pajotse gemeente. Kijk hier even hoe mooi het kunstwerk is geworden!

Dorpsraad Heldergem bestaat twintig jaar en viert dat jubileum met verschillende activiteiten tijdens het allerheiligenweekend van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november 2019. Daarnaast zal de dorpsraad de gemeente ook helpen om nieuwe dorpsraden uit de grond te stampen.
Meer info vindt u hier.