Online-uitwisselingen ‘het dorp van de toekomst’

Met 6 thema’s als bakens, 3 per avond, bediscussiëren we samen hoe dorpen in de 21ste eeuw het best kunnen evolueren. Wanneer?Maak alvast plaats hiervoor in uw agenda op maandagen 16 en 30 november van 19.30 u. tot 21.00 u. Deze uitwisseling gebeurt via Microsoft Teams. Wat?Er zijn telkens twee experten aanwezig die ons extra inspireren: Davy Sterkens (Consulent Plattelandsinnovatie Innovatiesteunpunt) Tessy … Lees meer

ViaCocreatieweek Gentbrugge

In Gentbrugge loopt van zondag 18 tot en met vrijdag 23 oktober de ViaCocreatieweek. In het kader van het Complex Project Viaduct Gentbrugge kan iedereen tijdens de ViaCocreatieweek een duurzame toekomstvisie voor het viaduct van Gentbrugge én de ruimere regio verkennen. Klik hier voor meer info over het Complex Project.

Slim verdichten in dorpen

Tijdens onze inspiratiedag van 10 oktober in Heusden-Zolder werden goede praktijken voorgesteld van ruimtelijke ordening en verdichting in plattelandsdorpen. Klik hier om alle toespraken te bekijken. Klik hier om het artikel te lezen uit Het Nieuwsblad van 15 oktober 2020.

Projectoproep Regiokracht

In de gemeenten van het Meetjesland, de Leiestreek en Oostrand Gent wordt dit jaar een streekfonds opgestart met de naam Regiokracht. Dit streekfonds wordt ondergebracht bij Streekfonds Oost-Vlaanderen en wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. De eerste projectoproep is inmiddels gelanceerd. Klik hier voor alle info.

Inschrijven inspiratiedag 10 oktober

Zaterdag 10 oktober vindt onze inspiratiedag rond ‘ruimtelijke ordening en verdichting in dorpen’ plaats in ZLDR Luchtfabriek in Heusden-Zolder. We reiken ook de GoeBezig-prijzen 2020 uit. Wil je er nog bij zijn? Klik hier en schrijf vandaag nog in, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!Klik hier om het programma te lezen.