Nieuwkomers, een bedreiging of een uitdaging?

Wij werken, vanuit Samenwerkingsverband Burgerkracht Europa, mee aan een Internationaal Symposium op woensdag 7 juni in Nijmegen (NL). Sprekers uit Duitsland, Nederland en Vlaanderen gaan in op het brandend actueel thema ‘nieuwkomers, een bedreiging of een uitdaging voor het platteland’?Klik hier voor het programma en schrijf nog snel in.

GoeBezig-prijs 2023

Het thema van de GoeBezig-prijs 2023 is ‘Ontharden van de gemeenschap’ (naar een warmer samenleven). Stel je, vóór maandag 18 september, kandidaat als burgergroep of als lokaal bestuur. De winnaar in de categorie burgergroepen ontvangt een cheque van 500 euro van vdk bank, want deze bank gelooft in de kracht van buurten. 

Tussenheid i.p.v. overheid

Zaterdag 6 mei van 11.00 u. tot 12.00 u. organiseren wij een webinar. 11.00 u. Met Letsen voor meer verbinding en leefbaarheid in dorpen zorgen’  door Wouter Van Dyck (LETS Vlaanderen)  11.15 u. ‘Burgers en bestuur hand in hand’ in Vlaanderen en Nederland Maak met burgemeester Palmen uit Horst aan de Maas kennis met de term ‘tussenheid’. Ilse Vanachter burgeraanspreekpunt van de gemeente Overijse  Uitwisseling  12.00 u. Afsluiter  Wil je … Lees meer