Het participatiebeleid in Merelbeke gebundeld in een brochure.

De voorbije vier jaar werkten Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen en de gemeente Merelbeke samen rond het participatieproject DORP inZICHT. Via dit project wou de gemeente Merelbeke de band met zijn inwoners uit de deelgemeenten versterken. In elke deelgemeente en in de wijk Flora werd het project uitgevoerd en werd een bewonersplatform opgericht.

Het verloop van dit  participatieproject werd in een brochure samengevat. De brochure is een inspiratiebron voor gemeenten en steden in Vlaanderen die ook aan de slag willen gaan met bewonersplatformen. De voorbeelden uit de brochure tonen duidelijk de meerwaarde aan om inwoners bij het gemeentelijk beleid te betrekken. Een bewijs dat inwoners, schepenen en ambtenaren elke vanuit hun ervaring en kennis samen het gemeentelijk beleid kunnen versterken.

Klik hier voor meer info.