In de kijker: bewonerscafés

Bewonerscafé Bottelare 2     Bewonerscafé Bottelare 3

Bewonersplatform Bottelare (Merelbeke) organiseert sinds 2014 regelmatig een Bewonerscafé. Terwijl de buurtbewoners gezellig samen zijn in caféstijl, worden actuele thema’s aangesneden in tegenwoordigheid van een of meer schepenen (of evt het voltallig college) en soms ook eens ambtenaren. Mobiliteit en verkeersveiligheid waren al aan de orde. Ruimtelijke ordening is het thema van 2015. Speeches en presentaties worden eerder kort gehouden zodat aanwezigen vragen kunnen stellen en bij een goed glas wijn of frisse pint kunnen nababbelen.

Bewonerscafé Bottelare 1

Vrijdagavond 23 oktober was er in de Patrokring geen zitje meer vrij. Met de schepenen Tim De Keukelaere, Pascal Rousseaux en Bart Joos als beleidsverantwoordelijken, en docente Ann Pisman (UGent) als deskundige, werd de ruimtelijke ordening van Bottelare vanuit verschillende invalshoeken belicht en in een bredere context geplaatst. Gespreksleider Joannes Foucart ging geen taboe uit de weg en leidde een geanimeerd en open gesprek waarin ook op publieksvragen werd ingegaan. Het bewonersplatform kon zijn rol in het participatiebeleid van de gemeente met glans vervullen. Het werd beloond met een talrijke opkomst, waaronder ook verschillende leden van de andere bewonersplatforms van Merelbeke.