Werkgroep Oosteeklodorp 2.0 in de prijzen

Bewonersplatform Oosteeklo installeerde een aantal jaar geleden Werkgroep Oosteeklodorp 2.0.
Zij werkten onder meer plannen uit om de parking ter hoogte van de kleuterafdeling van Vrije Basisschool De Kleine Kameleon structureel te vergroenen en te ontharden.

Vrijdag 13 december 2019 ontvingen zij een cheque van 2000 euro, als een van de tien winnaars die tussen 25 april en 25 oktober een project indienden bij de Landschapswedstrijd van Regionaal Landschap Meetjesland. Die ondersteunt kleinschalige projecten die het Meetjesland versterken op vlak van natuur en landschap.

De Werkgroep Oosteeklodorp 2.0 is een mooi voorbeeld van participatie en cocreatie. Hij bestaat uit een twintigtal geëngageerde Oosteeklonaren met vertegenwoordiging uit de school, bewoners, ondernemers, gebruikers. De groep is samengesteld uit denkers en doeners.

Zij zullen er de komende weken en maanden over waken dat er voldoende samenspraak is met het gemeentebestuur en het ontwerpbureau zodat hun plannen mooi vertaald worden in de uiteindelijke omvorming van de parking met een zone die aansluit op de school en de speeltuin, en ruimte geeft aan fietsers en voetgangers.

Foto: Bewonersplatform Oosteeklo
Bij de aanleg is het de bedoeling om, net zoals bij een vorig project (foto), samen met de omwonenden en de school de groenzones te beplanten. Klik hier voor meer info over Bewonersplatform Oosteeklo.