Algemene Vergadering

Zaterdag 16 mei hielden we voor het eerst een virtuele Algemene Vergadering. We zagen véél en soms ook eens andere leden, en dat deed deugd. Voor veel van hen was het een eerste kennismaking met videovergaderen via Webex van Cisco. Zo konden groepen vanuit heel Vlaanderen in deze coronatijden toch ervaringen met elkaar delen.

Voorzitter William Minnaert en Dagelijks Bestuurder Luc Joos gaven toelichting over onze werking en de financiën. Vier bewonersgroepen werden officieel opgenomen: Buurtcomité Assels (Afsnee-Gent), Dorpsraad Goeferdinge (Geraardsbergen), Dorpsraad Berkenbos en Dorpsraad Eversel-Ubersel (beiden uit Heusden-Zolder). Daarmee komt de teller ondertussen op 58 te staan.

We maakten kennis met goede praktijkvoorbeelden uit Achterbroek-Kalmthout, Heldergem, Herne, Heusden-Zolder, Merelbeke-Flora, Moerbeke-Atembeke en Sint-Jan Wingene.

“Ik ben echt tevreden dat ik deze algemene vergadering van de Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen heb mogen volgen. Perfecte organisatie, goed getimed, klank en beeld zeer goed, inhoud duidelijk en uitstekend gebracht. Ik heb heel wat bijgeleerd van de zeven presentaties die werden gegeven.
We kunnen inderdaad heel veel van elkaar leren. Met velen weet je altijd meer dan alleen!”, schreef een van de aanwezigen in een reactie achteraf.