O-V Dorpsbelangen gaat aan tafel met De Lijn

De Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw reageerde op het memorandum van De Lijn en werd meteen gevraagd om mee aan tafel te zitten na de verkiezingen van 25 mei 2014.

Basismobiliteit moet gegarandeerd blijven

Topman van De Lijn, Roger Kesteloot, wil het aanbod in landelijke gebieden herbekijken. De vervoersmaatschappij wil juist daar besparen zodat meer kan geïnvesteerd worden in de steden. De Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw begrijpt dat zo efficiënt en duurzaam mogelijk moet worden omgegaan met middelen maar maakt zich zorgen over de mobiliteit op het platteland. Basismobiliteit moet gegarandeerd blijven ook in landelijke gebieden. De manier waarop dit wordt georganiseerd is bespreekbaar. O-V Dorpsbelangen wil daarbij dat plattelandsbewoners, zowel ouderen, gezinnen als jongeren, betrokken worden in dit debat. Het artikel dat de vzw schreef, verscheen in de pers maar ook De Lijn zelf werd gecontacteerd.

De Lijn

O-V Dorpsbelangen mag nu, als koepel, mee rond de tafel zitten om na te denken over mogelijke oplossingen. Om de belangen van de plattelandsbewoners zo goed mogelijk te behartigen, organiseert de vzw in de zeer nabije toekomst eerst een bijeenkomst met haar leden. Op die manier kan zij als koepel de Oost-Vlaamse bewonersgroepen uit landelijk gebeid het best vertegenwoordigen.