De resultaten van het Vlaams plattelandsfonds 2013 zijn bekend

In de nieuwsbrief van september was te lezen dat verschillende gemeenten beroep konden doen op het plattelandsfonds. De resultaten van de indieningsperiode voor het plattelandsfonds 2013 zijn gekend. Er werden in totaal 118 projecten ingediend door de 50 plattelandsgemeenten, 102 werden goedgekeurd. Daarbij zijn alle beschikbare trekkingsrechten voor 2013 geactiveerd.

Voor iedere plattelandsdoelstelling werden projecten ingediend. De meerderheid van de goedgekeurde projecten, 36%, draagt bij tot de doelstelling ‘een functioneel wegennet op het platteland verder onderhouden, herstellen of heraanleggen’. 18% draagt bij tot de doelstelling ‘de leefbaarheid van de dorpen stimuleren’ en 17% tot de doelstelling ‘toerisme en recreatie op het platteland kansen geven’.

In Oost-Vlaanderen hebben 8 van de 9 gemeenten van het plattelandsfonds gebruik gemaakt in functie van het wegennet en 1 voor herleving van een schooltje. Wij hopen dat de Oost-Vlaamse gemeenten dit jaar nog meer aandacht besteden aan de leefbaarheid van hun dorp en daarbij nagaan welke verwachtingen de bewoners hebben. Eventueel kan de Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen hierbij ondersteuning bieden.

Van mei tot en met juli 2014 kunnen de gemeenten projecten indienen.

Meer info over het Vlaams plattelandsfonds vindt u hier.