Geslaagde bijeenkomst “Een vzw oprichten?” wordt herhaald.

Na het succes van de vormingsbijeenkomst “Een vzw oprichten?” in december vorig jaar, wordt deze bijeenkomst herhaald op woensdag 14 mei in de parochiezaal De Reinaert in Ursel om 19u20.

Veel belangstelling was er de vorige keer. Heel wat bewonersgroepen hebben vragen over de aansprakelijkheid bij het organiseren van een activiteit. Wat is het verschil tussen een feitelijke vereniging en een vzw? Moet een bewonersgroep zich perse omvormen tot een vzw? We kunnen hier kort in zijn: het grote voordeel van een vzw is dat je niet als lid (met persoonlijk vermogen) aansprakelijk wordt gesteld als de vereniging schulden heeft, maar als vzw. Daarboven kan je je als vzw hiervoor ook verzekeren. Maar welke verplichtingen heeft een vzw? En wat moet er allemaal gebeuren om een vzw op te richten?

Mevrouw Demeyere van het Vlaams Studie- en DocumentatieCentrum (VSDC) komt een toelichting geven over de vzw-wetgeving maar er is ook ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Iedereen is welkom en elke deelnemer ontvangt daarboven een gratis syllabus. Inschrijven kan tot 7 mei met vermelding van naam, bewonersgroep en aantal personen.

Hier vindt u de uitnodiging.