Persbericht “De Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw reageert in verband met het schrappen van alle zondagsbussen die voor 10 uur ’s morgens en na 19 uur ’s avonds buiten de centrumsteden”

De Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw reageert in verband met het schrappen van alle zondagsbussen die voor 10 uur ’s morgens en na 19 uur ’s avonds buiten de centrumsteden rijden.

Voor de Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw moet basismobiliteit op het platteland gegarandeerd blijven. Wanneer lijnen geschrapt worden, moeten alternatieven voorzien worden. De reizigers van het platteland mogen niet in de kou blijven staan.

De Lijn moet besparen. Vanaf het begin werd duidelijk dat het platteland zou moeten inleveren ten opzichte van de steden. Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vzw begrijpt dat zo efficiënt en duurzaam mogelijk moet worden omgegaan met middelen maar maakt zich zorgen. Zeker nu er opnieuw wordt geraakt aan de mobiliteit op het platteland door het schrappen van bussen voor 10u en na 19u op zondag.

Vanaf mei zou deze inkrimping al van start gaan. Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen betreurt dat er geen alternatieven worden voorgesteld vanuit De Lijn. Dat het huidige aanbod moet herbekeken worden, daar heeft de vereniging geen probleem mee. We pleiten niet voor lege bussen, maar er moeten alternatieven op tafel liggen vooraleer deze lijnen worden afgeschaft.

Oost-Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen vraagt dan ook met aandrang dat er voor de geschrapte lijnen op het platteland een waardig alternatief komt vanaf mei en de bewoners niet in de kou blijven staan.