Blij met plannen grootbanken

Wij juichen de plannen toe van de vier grootbanken (Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC) om een netwerk van ‘neutrale bankautomaten buiten de kantoren’ te maken waarbij iedereen binnen een straal van maximum 5 kilometer zo’n geldautomaat ter beschikking heeft. Een bankautomaat in ieder dorp is een van de meest actuele vragen van heel wat bewonersgroepen van plattelands-gemeenten die lid zijn van onze organisatie.Als vzw, die de leefbaarheid van de plattelandsdorpen behartigt, hopen wij dat er vooral in elk dorp zeker een bankautomaat blijft of komt. Dat is momenteel niet of niet meer het geval door de sluiting van verschillende bankkantoren. De aanwezigheid van een bankautomaat is een kleine maar essentiële schakel voor een gezonde lokale economie, zeker waar een aantal lokale gemeenschappen met nieuwe vormen van dorpseconomie zoals dorpswinkels aan het experimenteren zijn.
We zijn dan ook heel blij dat minister Zuhal Demir, bevoegd voor plattelandsbeleid, dit de komende weken samen met de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten wil bepleiten bij de grootbanken.