Dorp-Kern-Gezond

Logo Gezond+, Bos+ en Regionaal Landschap Meetjesland startten op 1 januari het nieuwe LEADER-project Dorp-Kern-Gezond. Met dit project willen ze de leefbaarheid van dorpskernen verhogen. Leefbare dorpskernen zijn kernen waar mensen graag wonen, zich betrokken voelen bij de uitbouw van lokale initiatieven en de lokale economie ondersteunen.

Met dit project brengen ze de open, multifunctionele ruimte in kaart en beschermen ze die via vergroening en sensibilisatie rond vergroening.
Deze ‘multiparken’ zullen een nieuwe dimensie en beleving geven aan vaak onvoldoende benutte, maar veelzijdig inzetbare ruimte. Ook de duurzaamheid en de lokale economie spelen een belangrijke rol.  Met de ‘multiparken’ willen ze een bijdrage leveren aan ecologische verduurzaming door te focussen op lokale consumptie.

Voor dit project zijn ze nog op zoek naar openbare ruimten in: Assenede, Aalter, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Maldegem of Nevele (Deinze). Voor meer info en voorstellen kunt u terecht bij jana.sleeckx@gezondplus.be tel. 0471 55 76 52.